5 VĚCÍ, KTERÉ DĚLAJÍ ÚSPĚŠNÍ LIDÉ

Dnes pro Vás mám článek, který by jste ode mě asi nikdy nečekali. Je ispirativní a motivační, takže si myslím, že nikomu z nás taky neuškodí. Často se nám nic nechce a nemáme žádnou motivaci. Pojďme  se společne podívat na 5 aktivit, které dělá většina úspěšných a spokojencýh lidí.
Důležité je, aktivity dělat pravidelně a zařadit je do své rutiny. Když činnosti budete dělat nárazově, žádné výsledky nepřijdou.
Aby se činnost stala součástí naší rutiny a zvykem, je třeba opakovat ji po dobu 30 dní.


1.STANOVUJTE SI CÍLE
Pokud chcete žít úspěšný život, musíte mít dané cíle. Nemůžu na sobě pracovat a posouvat se dopředu a ani nevědět k čemu. Tím, že si cíl stanovíte, uzavřete se sebou něco jako slib. Klidně si stanovujte cíle menší a postupně se dopracujte k těm větším.
Pokud například propadáte z matematiky, raději si nenalhávejte, že příště dostanete jedničku. Nejdřív si řekněte, že příště dostanete 4. Z té postupně můžete dostat až k  jedničce. Nebuďte smutní, když se Vám nepodaří splnit všechny cíle. Podaří se Vám to třeba příště a ještě lépe.

2.PIŠTE SI DENÍK
Něco co mi upřímně moc nejde, je vést si deník. Je to však velmi dobré a ulovňující. Před spaním si rychle zrekapitulujete Váš den a můžete si říct, co se Vám líbilo a co naopak ne. Podle toho si pak můžete lépe organizovat čas a dělat jen aktivity, které Vás baví.
Jelikož já se nějak nemůžu dostat k přesnému popisování dne píšu si každý večer alespoň  + a - dne. Stačí heslovitě, žádné dlouhé slohy nejsou třeba.
I podle toho můžete zjistit, které aktivity opravdu nesnášíte a  jednoduše je můžete vyřadit (pokud se nejedná například o školu).

3.DĚLEJTE SI TO-DO LISTY
Aktivita, která celkem souvisí se stanovováním cílů je psaní to-do listů. Můžete si je psát buď na den, nebo třeba na týden dopředu. Napište si aktivity, které za ten den musíte udělat a odškrtávejte si je. Pocit když odškrtnete určité políčko je k nezaplacení. Pište si i maličkosti ať na ně nemusíte celý den myslet.

4.UKLÍZEJTE
Věřím, že uklízení nebaví většinu z Vás, ale je potvrzeno, že uklizené prostředí zajistí více produktivity a elánu. Udržujte si svůj pracovní stůl čistý a zorganizovaný. Větrejte, neválejte po zemi špinavé prádlo, vyhazujte odpadky a palte volné svíčky. V čistém prostředí se dá mnohem lépe soustředit a myslet.

5.HÝBEJTE SE 
Sport patří k aktivitám, kterých nikdy nebudete litovat. Spíš si budete vyčítat, že jste necvičili, než že jste cvičili. Ať už se budete jen procházet, cvičit jógu, plavat, či posilovat vždy Vám po tom bude skvěle. Při sportu se dá skvěle přemýšlet a pročistíte si hlavu.

Komentáře

  1. Super, tak snad začnu být konečně úspěšná, protože poslední dobou splňuji všech 5 bodů :D :) To-do listy se mi osvědčily asi nejvíc, když si napíšu, co budu další den/týden dělat, většinou to opravdu dodržím, když to mám napsané černé na bílém :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si občas říkám, jak je vůbec možné, že ještě nejsem úspěšná...:D Přesně tak, To-do listy jsou skvělá efektivní věc!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky